lauantai 4. helmikuuta 2017

Maailma on vähän vihasta sairas (köh, köh)

Maailma taitaa olla vähän sairas, se yskii ja tärisee vihapuuskien ravistellessa sitä. Jos maailma olisi potilas ja minä sen hoitava lääkäri, niin tutkisin, kuulostelisin ja tekisin hoitosuunnitelman.

Diagnoosi on selvä. Maailma on sairastunut alati pahenevaan vihasyndroomaan. Hoito tuleekin aloittaa välittömästi. Reseptin kirjoittaisin seuraavasti: "Ensin kuuriluontoisesti paljon rakkautta. Hellä halaus jokaista vihanpyrskähdystä kohti ja sen jälkeen vielä hyväksyvä katse vihanväristyksiin."

Tärkeää toipumisen kannalta on myös välttää vihaayskiviä ihmisiä. Jos mahdollista rakkausruiske tulisi saada rokotusohjelmaan. Vihakroonikot voisi rokottaa tripla-annoksella heti alkuun ja tuplarokotteella vielä vuosittain. Tämä tietysti maksaa, mutta maksaahan myös hoitamaton vihakin.

Ympäri maailmaa on varmaan tutkittu asiaa ja onkin päivänselvää, että vihaoksennukselle altistuminen ei toimi siedätyshoitona vihaa vastaan, vaan madaltaa kynnystä sairastua itsekin. Vihaa ei siis voi hoitaa vihalla, se vain pahentaa tautia.

Vihatautia esiintyy ympäri maailmaa ja se leviää kulovalkean tavoin ihmisestä toiseen, kaupungista toiseen ja maasta toiseen salaperäisesti, mutta epidemiologit ovat epäilleet yhdeksi vihaviruksen kantajaksi sosiaalista mediaa. Viharipuli saastuttaa helposti asiallisetkin nettikeskustelut ja hetken kuluttua keskustelu on pelkkää sontaa. Vihakohtauksia on esiintynyt ennen internet-aikaakin, eikä sitä edelleenkään pystytä torjumaan muureilla tai eristäytymisellä esimerkiksi Euroopan unionista.

Jokainen vihaayskivä ihminen tarvitseekin rakkaushoitoa. Rokotusohjelmissa puhutaan usein rokotuskattavuudesta ja laumaimmuniteetista. Jos rokotuskattavuus on riittävä, niin laumaimmuniteetti suojaa myös rokottamattomia. Rakkauspuutostaudeissa kuten vihasyndroomassa laumaimmuniteetti suojaa myös vihapurskeilta. Jos on riittävästi rakastavia ihmisiä ympärillä, niin rakkausvajeiset, vihaa tihkuvat ihmiset joutuvat pakostakin altistumaan rakkausilmapiirille.

Erityisen vaarallisia ja vaikeasti hoidettavia ovat vihakuplassa elävät ihmiset, jotka onnistuvat muiden sairastuttamisen lisäksi myös kasvattamaan omaa vihaansa. Rakkausvajeiset myös kärsivät siitä, että heitä kutsutaan rakkausvajakeiksi.

Toiset meistä ovat alttiimpia sairastumaan vihasyndroomaan, toisaalta toiset meistä ovat sille hyvinkin vastustuskykyisiä. Vastasyntyneillä vihasyndroomaa ei ole todettu, joten sen arvellaan olevan ympäristötekijöiden synnyttämä oireyhtymä.

Itsehoitona ja vihaköhän ennaltaehkäisynä voi tarkastella omaa rakkaustasapainoaan. Altistunko helpommin vihalle vai rakkaudelle? Sitä on hyvä pohtia. Ehkäpä omahoidollakin pääset kohti hyvää rakkausaltistusta ja yksi sydän kerrallaan maailman vihasyndroomakin laantuu. Viha kasvaa vihalla ja rakkaus rakkaudella.

Ihana maapallomme köhii ankarasti. Autetaan sitä ja itseämme. Sinä, minä ja maailma tarvitsevat rakkautta, paljon rakkautta.

Johanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti